skip to Main Content
Het ‘Waan Van De Dag’ Syndroom

Ik heb last, last van ‘Waan van de dag’ syndroom. Dit is een min of meer ernstige aandoening die ertoe leidt dat ik door alle drukte nauwelijks toekom aan activiteiten die nodig zijn om als ondernemer zichtbaar te zijn en te blijven bij mijn doelgroep.

Het is natuurlijk heerlijk dat ik het druk heb met allerlei opdrachten, maar voor toekomstige acquisitie is dat wat minder. Als ondernemer krijg ik opdrachten via mond-tot-mond reclame, maar ook doordat ik zichtbaar ben op allerlei manieren, zowel online als offline.

En die zichtbaarheid is de laatste maanden dus behoorlijk in het geding. Zo kom ik al meer dan twee maanden niet toe aan het schrijven en versturen van mijn wekelijkse tip. En een nieuwsbrief is al zeker een jaar niet meer uitgegaan.

Tot twee maanden geleden kon je ook dagelijks van mij een bericht op social media aantreffen. Ook daar is de klad in gekomen.

Maar hoe breng ik daar nu verandering in? That’s the question!

Ik heb het niet zelf bedacht, alhoewel het vreselijk voor de hand ligt: Internet Fasting.

Internet Fasting wordt in ieder geval in Nederland op de kaart gezet door Internet-ondernemer Eelco de Boer. In het kort betekent Internet Fasting dat je een aantal uren per dag volledig offline bent. Geen telefoon, geen internet, geen wifi, gewoon helemaal niks.

Uitzetten die handel. En als je bereikbaar moet zijn voor noodgevallen gebruik dan net als Eelco een Nokia 3310. Die kan namelijk alleen maar bellen….Of natuurlijk gewoon je vaste lijn als je op kantoor aan het werk bent.

Dat levert je forse focus op en een aanzienlijke productie aan content in mijn geval. Overigens niet alleen voor mijn eigen zichtbaarheid, ik gebruik die offline uren ook om voor mijn klanten te werken. Ongestoord en gefocust. Het werkt wel, maar ik vind het ook heel erg moeilijk….

En het feit dat ik het als moeilijk ervaar, betekent eigenlijk dat ik verslaafd ben aan ‘online zijn’. Continu even social media checken, mail checken, whatsappjes en ga zo maar door.

Kan ik dan als social media coach nog wel mijn werk doen? Ja dat kan dus prima. Ik kan al het voorwerk doen op mijn macbook in Word. Dus alle content kan al gecreëerd worden. In de uren dat ik online ben, plan ik alles in, zoek er beeld bij en maak dit geschikt voor plaatsing et cetera. Dus het is echt mogelijk….

Op deze manier probeer ik van mijn ‘Waan van de dag’ syndroom af te komen. Ik heb zomaar het idee dat ik niet de enige ondernemer ben die last heeft van dit syndroom.

Een andere manier om meer tijd te creëren om zichtbaar te worden voor je doelgroep is om het uit te besteden. Mocht je daar oren naar hebben, laat het dan even weten. Ik kom graag met je in gesprek!

Succes met Internet Fasting!

Back To Top