skip to Main Content
TIP #15 – Nodig Je Contacten Uit Voor Je LinkedIn Bedrijfspagina

LinkedIn heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd op de bedrijfspagina.

Zo kun je nu heel makkelijk je contacten uitnodigen om je bedrijfspagina te volgen.

Contacten uitnodigen

Dat doe je als volgt. Ga naar je bedrijfspagina. Zorg dat je in de ‘Beheerders-modus’ staat. Aan de rechterkant zie je vervolgens deze afbeelding.

LinkedIn doet je een aantal suggesties aan de hand. Je kunt ook klikken op ‘Invite more connections’ (mijn profiel staat op de Engelse taal). Dan kun je vervolgens zoeken op connecties. Je kunt je connecties maar 1x uitnodigen en je kunt er geen persoonlijke boodschap aan toevoegen. Dat is dan wel weer jammer.

Groei is lastig

Het is positief dat LinkedIn het nu makkelijker maakt om je contacten uit te nodigen je bedrijfspagina te volgen. De praktijk wijst uit, in ieder geval mijn praktijk, dat het best lastig is om volgers te krijgen op je bedrijfspagina. Mooi dat het hiermee makkelijker wordt gemaakt.

 

Ook nadelen?

Kleven er ook nog nadelen aan? Ja denk het wel. Allereerst zou ik alleen die mensen uitnodigen voor wie het zinvol is om je pagina te volgen. Iemand vroeg mij al of het mogelijk was om ergens een vinkje te zetten om NIET uitgenodigd te worden om pagina’s te volgen. Mensen kunnen het dus ook als spammen ervaren. Wees dus kieskeurig wie je uitnodigt.

Updates laten zien

Een tweede recente wijziging op de bedrijfspagina, is dat de bezoeker van je pagina, nu (net als op je persoonlijke profiel) de volgorde van de updates kan aanpassen. Standaard staat het op ‘Top’. Door dit venstertje open te klikken, kan de bezoeker nu ook kiezen voor ‘Recent’. Deze optie zie je zelf alleen als je kiest voor ‘Members View’.

LinkedIn breidt met enige regelmaat het aantal opties uit om het werken met LinkedIn steeds aantrekkelijker te maken.

 

Wat mis jij nog?

Wat zou jij nog een goede toevoeging vinden op je LinkedIn-profiel of op je LinkedIn Bedrijfspagina of voor LinkedIn Groepen? Ben er benieuwd naar. Als we genoeg aandragen, is er kans dat LinkedIn het gaat doorvoeren. Dus laat je horen.

Adverteren op LinkedIn

In een van de volgende tips zal ik laten zien welke wijzigingen LinkedIn heeft doorgevoerd voor het advertentiegedeelte. Ook daar is veel veranderd.

Heb je nog andere suggesties voor tips die je wilt ontvangen. Laat het dan gerust weten.

Back To Top