skip to Main Content
Tip #8 – Hoe Creatief Ben Jij?

Hoe creatief ben jij?

Manon, ik kan prima vertellen over mijn vak, maar ik krijg het niet op papier. Kun jij mij helpen? Deze klant is niet de enige die worstelt met het schrijven van ‘content’ voor plaatsing op website of verspreiding via social media. Tuurlijk, schrijven is een vak en dat vak beheers ik gelukkig. Dat schrijven is de uitvoering. Het gaat erom wat daarvoor nog zit: het bedenken van waarover je gaat schrijven.

Veel ondernemers zitten op een bak aan kennis en ervaring, alleen zien dat vaak zelf niet op die manier. Deze tip gaat over het bedenken van onderwerpen waarover je kunt bloggen of waarover je berichten kunt schrijven voor plaatsing op social media. De betreffende ondernemer die bovenstaande vraag aan mij stelde wilde zeven mythes op zijn vakgebied doorprikken. Daar hebben we een leuk blog over geschreven.

Die 7 mythes zijn ieder op zichzelf ook weer een blog waard….

Tip 1 Ideeën

Verzamel ideeën. Schrijf ze op in een notitieboekje of spreek ze in op je telefoon. Maar leg ze in ieder geval ergens vast.

Tip 2 Bewaren

Lees je een interessant artikel op het web, in een krant of tijdschrift. Bewaar het. Zo’n artikel kan een nieuw bericht of blog zijn waarbij jij jouw visie geeft op het onderwerp. Dit geldt ook voor boeken die je leest, films die je kijkt et cetera.

Tip 3 Website

Kijk eens naar alle informatie die al op je website staat. Zit daar een onderwerp bij waar je een artikel/blog of bericht van kunt maken. Ik durf de stelling aan dat dit onderwerpen voor je berichten/blogs gaat opleveren.

Tip 4 Mindmap

Maak een soort van mindmap. Bij mij werkt dat het beste gewoon op papier of op een whiteboard. In het midden het hoofdonderwerp. Daarom heen bedenk je allerlei subonderwerpen. Trek lijntjes tussen alles wat met elkaar te maken heeft. Cluster onderwerpen die bij elkaar horen. Ga los, schrijf alles op wat in je hoofd opkomt.

Tip 5 Vragen van klanten

Welke vragen stellen je klanten? Behandel die vragen in een bericht of blog.

Tip 6 Problemen van je klant

Welke problemen hebben jouw klanten en welke oplossingen heb jij daarvoor? Beschrijf in een blog of artikel het probleem dat jij oplost voor jouw klanten.

Tip 7 Thema’s

Welke thema’s spelen er in jouw vakgebied? Zijn die thema’s ook nog onder te verdelen in subthema’s? Allemaal onderwerpen waarover je weer een bericht of blog zou kunnen schrijven.

Tip 8 Leren kennen

Mensen willen jou als persoon ook leren kennen. Dus stel jezelf en je medewerkers voor. Het liefst natuurlijk met een video of zo. Best eng, maar het levert je heel veel positieve reacties op. Dat garandeer ik je.

Tip 9 Stel vragen

Stel vragen aan mensen. Waarover zouden ze meer willen weten. Vraag het je klanten, je vrienden, je familie, je collega’s. Ook op die manier kom je weer op ideeën.

Tip 10 Brainstorm

Organiseer een werkoverleg met je collega’s en brainstorm met elkaar over onderwerpen die interessant zijn om wereldkundig te maken. Ik doe zo’n soort sessie altijd bij klanten als we aan de slag gaan met een contentkalender.

De allerbelangrijkste tip is GA HET GEWOON DOEN. En lukt het schrijven echt niet? Geen probleem dan neem je gewoon met mij contact op. Doen we het samen.

Succes!!

Back To Top