skip to Main Content
Wie is Manon Vonk?

Mijn achtergrond

Als kind schreef ik verhaaltjes en stuurde die op naar een toen bekend auteur van kinderboeken. Schrijven is een rode draad in mijn leven. Alhoewel ik zeker niet in een rechte lijn naar mijn eigen bedrijf ben toegegaan.

Gek op het lezen van boeken, ben ik begin jaren tachtig terecht gekomen op wat toen de P.A. Tiele Academie heette, een HBO-opleiding tot bibliothecaris-documentalist. Mensen binnen bedrijven helpen de juiste informatie te vinden.

Na mijn werk bij de Sociaal Economische Raad, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Cap Gemini Pandata, ben ik via een opleiding Bureauredactie terecht gekomen bij Samsom (nu Kluwer) in Alphen aan den Rijn. Daar jarenlang betrokken geweest bij het schrijven en samenstellen van nieuwsbrieven en zo de journalistiek ingerold bij AssurantieMagazine.

Mijn achtergrond

Als kind schreef ik verhaaltjes en stuurde die op naar een toen bekend auteur van kinderboeken. Schrijven is een rode draad in mijn leven. Alhoewel ik zeker niet in een rechte lijn naar mijn eigen bedrijf ben toegegaan.

Gek op het lezen van boeken, ben ik begin jaren tachtig terecht gekomen op wat toen de P.A. Tiele Academie heette, een HBO-opleiding tot bibliothecaris-documentalist. Mensen binnen bedrijven helpen de juiste informatie te vinden.

Na mijn werk bij de Sociaal Economische Raad, Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Cap Gemini Pandata, ben ik via een opleiding Bureauredactie terecht gekomen bij Samsom (nu Kluwer) in Alphen aan den Rijn. Daar jarenlang betrokken geweest bij het schrijven en samenstellen van nieuwsbrieven en zo de journalistiek ingerold bij AssurantieMagazine.

null

Eigen baas

Bij am: (nu van Vakmedianet) 12 jaar lang als journalist werkzaam geweest. Met ongelooflijk veel plezier in de altijd veranderende verzekeringsbranche actief geweest. Mooi om als journalist in die branche werkzaam te zijn.

In 2010 de knoop doorgehakt en mijn eigen bedrijf gestart: Vonkfactor 13. Ieder bedrijf, iedere ondernemer is vooral bezig met zijn eigen vak. Mijn vak is andere ondernemers zichtbaar te maken voor hun doelgroep, hun klanten.

Dat doe ik met alle middelen en kanalen die daarvoor beschikbaar zijn, zowel online als offline.

Vonkfactor 13 vertelt jouw verhaal…

null

Hoe kan ik jou helpen?

De manier waarop de wereld er nu uitziet en de wijze waarop mensen nu informatie tot zich nemen, is wezenlijk anders dan toen ik begon met werken.

Zo is internet en daarmee social media niet meer weg te denken. In mijn werk als journalist zag ik het belang en de potentie van social media. Ik heb mij die vorm en manier van communicatie eigen gemaakt, door workshops en trainingen te volgen. Met de opgedane kennis en vooral door het heel veel te doen, begeleid ik nu andere ondernemers op het social media pad.

Bovendien verzorg ik presentaties over de kansen die social media biedt voor ondernemers.

Ik vertel jouw verhaal op allerlei manieren en via allerlei kanalen. Wil je daar meer over weten? Neem dan vooral contact op!

Hoe kan ik jou helpen?

De manier waarop de wereld er nu uitziet en de wijze waarop mensen nu informatie tot zich nemen, is wezenlijk anders dan toen ik begon met werken.

Zo is internet en daarmee social media niet meer weg te denken. In mijn werk als journalist zag ik het belang en de potentie van social media. Ik heb mij die vorm en manier van communicatie eigen gemaakt, door workshops en trainingen te volgen. Met de opgedane kennis en vooral door het heel veel te doen, begeleid ik nu andere ondernemers op het social media pad.

Bovendien verzorg ik presentaties over de kansen die social media biedt voor ondernemers.

Wat andere mensen zeggen

Henk Nachtegaal (Effect ICT Solutions)

Manon, je bent geweldig. Hier word ik zo blij van.

Sander Smidstra (am: / vakmedianet)

Manon verricht met enige regelmaat journalistiek werk voor ons. Ze is zeer kundig en bezit veel kennis over onze specifieke business: Insurance, Finance en ICT.

Klanten van me, waar ze geweest is, zijn ook allemaal erg over haar te spreken.

Esther Zeilstra (De Merkenkwekerij)

Manon weet je echt te enthousiasmeren en reageert snel. Door haar journalistieke achtergrond heeft Manon ook inhoudelijk onderscheidend vermogen. Dit betekent fijn samenwerken!

Opdrachtgevers

Back To Top