skip to Main Content
Zijn Jullie Al Geland? | Inburgeren Deel 5

En nee ze bedoelen niet of we geland zijn na een vliegreis. De vragenstellers bedoelen of wij al geland zijn in Friesland, onze nieuwe woonomgeving.

Om iedereen gerust te stellen: ja wij zijn zelfs heel goed geland. Het was geen vooropgezet plan om de drukke Randstad te verruilen voor het rustige en weidse Friesland, maar nu we eenmaal hier wonen, en hier is in Echtenerbrug, genieten we volop van de rust en de ruimte om ons heen.

Iedereen denkt en verwacht kennelijk ook dat we groter zijn gaan wonen. Friesland is inderdaad qua huizenprijzen aanzienlijk aantrekkelijker, maar nee. Wij zijn niet voor hetzelfde geld groter gaan wonen, wij zijn voor minder geld kleiner gaan wonen. In een huis uit 1900, knus en authentiek. Het voelt echt als thuis. Het voelde heerlijk om na een stedentrip van vijf dagen en een werkdag eraan vastgeplakt in het Westen, in Fryslân thuis te komen.

Is het dan alleen maar rozengeur en maneschijn? Voornamelijk wel, maar soms ook niet. Het is nog even wennen om mijn afspraken in het Westen qua logistiek wat beter te plannen. Het idee was dat ik één keer per week richting Westen zou rijden, maar dat lukt lang niet altijd. Ben in die zin natuurlijk ook afhankelijk van de agenda van anderen. Ik heb wel de overtuiging dat ik daar beter in ga worden. En eerlijk gezegd is het ook een beetje het opvoeden van mijn klanten. Met de huidige technieken is het niet altijd nodig elkaar fysiek te ontmoeten. Met Skype, Zoom, Google Hangout zie je elkaar ook en kan je ook prima met elkaar overleggen. Dat neemt niet weg dat het voor de feeling met de klant goed is eens in de zoveel tijd op locatie te werken. Wat ik dan ook graag doe.

Voor de korte termijn is het vooral belangrijk de kilometrage van mijn leaseauto te laten bijstellen, want met 20.000 km per jaar lijk ik het niet te gaan redden…

Back To Top